Българска хомеопатия слага край на неприятния цистит

Болки, парене, често уриниране. Неприятните симптоми, които ни карат да стоим все по-често в тоалетната, са познати на всяка втора жена. Статистиката сочи, че поне веднъж в живота дамите са боледували от цистит.

Въпреки, че засяга по-често жените, не подминава и силния пол. Основен виновник за заболяването е бактерията Ешерихия Коли, но причинителите могат да бъдат и на вирусна или гъбична основа. Циститът е възпаление на лигавицата на пикочния мехур, изразяващо се с парене при уриниране и чести позиви да посетим тоалетната. Страданието е болезнено и много неприятно.

Рискът от инфекции на урогениталния тракт рязко се повишава от употребата на антибиотици, изписвани все по-често напоследък. Предразполагащи фактори са още стресът, хормоналния дисбаланс, както и някои анатомични особености.

 

Можем да си спестим честото стоене в тоалетната и досадните болки, ако пием достатъчно течности, не по-малко от 2 литра вода, чай, содена вода, прясно изцедените сокове. Важно условие е също краката винаги да са топли.

За съжаление има пациенти, при които циститите са редовно страдание. Ако не се излекува изцяло, той може да стане хроничен. Честите антибиотични курсове не винаги дават траен резултат, а и нерядко болестотворните микроорганизми развиват резистентност към използваните антибиотици. Не са за пренебрегване и страничните им действия върху организма. Това обяснява защо все повече пациенти се обръщат към хомеопатичния метод за лечение и профилактика на пикочните инфекции.

Най-новия продукт с такова действие е ЦИСТОБЕЛ, производство на българската компания „Белл Хомеопатия“. Прилага се за повлияване при циститни проблеми, изразяващи се в остри, подостри и хронични възпалителни заболявания на пикочните пътища. Допринася за възстановяване на функциите на отделителната система. Подходящ при остра, режеща, пареща болка преди и по време на ходене по малка нужда, съпроводена с болезнени спазми, усещания за напрежение и страх, че пикочния мехур ще изпусне урина, кръвотечения и наличие на бактерии в урината. Ефективен и при цистити със задръжка на урина и напразни позиви за уриниране. Подходящ и при „младоженчески цистит“ – дължащ се на повече сексуални техники прилагани в началото на една нова интимна връзка или след катетеризация – поставяне на катетър при проблеми с отделителната система.

ЦИСТОБЕЛ комбинира 5 активни хомеопатични субстанции, подбрани заради специалното им действие в борбата с пикочните инфекции.  Кантарис е препарат повлияващ успешно болезнените спазми при цистита, Формика руфа дава усещането за контрол над функцията на изпразване на пикочния мехур, Меркуриус солубилис за справяне с инфекциите, Еквизетум помагащ за стабилизиране на рН на урината и Теребентина за поддържане на нормалната функция на отделяне на организма и справяне с гъбичните инфекци.

В острата фаза се взема по 1 таблетка ЦИСТОБЕЛ на всеки час от момента на започване на дискомфорта до неговото приключване. В периода на възстановяване приемът се разрежда по 2 таблетки три пъти дневно до елиминиране на проблема. Препоръчителната дневна доза е не повече от 12 таблетки.

За да имат ефект, те трябва да се приемат поне 30 минути преди или след хранене, поставени под езика, при спазване на необходимото условие, в устата да няма аромати от храни и напитки, напомнят хомеопатите.

Освен, че помагат срещу конкретния проблем, хомеопатичните лекарства стимулират имунната система, засилвайки устойчивостта ни към инфекции. Препарата срещу цистит ЦИСТОБЕЛ е особено ефективен и най-важното – без странични действия, поради което е предпочитан от бременни и деца.