Елегантна фигура

Напоследък нашумяха много програми и методи за отслабване, някои от тях по-ефикасни, други по-атрактивни. Аз ще Ви предложа един от вариантите, чрез който с хомеопатична терапия може да се отслабне без излишни рискове и лишения, както и с малко пари. Тази програма е хит сред видни фигури от политиката, шоу-бизнеса и адвокатските среди в България и сред моите пациенти. С нея се гарантира освен идеална фигура, още и изчистване на организма от токсични вещества. Това обаче не е програма за тези, които искат да отслабнат за две-три седмици. Килограмите се свалят постепенно, но за сметка на това завинаги.

Единствените случаи, при които не може да се отслабне по този метод, е когато затлъстяването е наследствено и се предава генетично от родителите на децата. Но истината е, че в повечето случаи човек трупа килограми от стрес съчетан с неблагоприятни условия на живот и вредни навици. Спомнете си колко често сте заставали пред хладилника или пред шкафчето с лакомства у дома точно в моменти на върхово емоционално натоварване. За някои хора това е станало ритъм на живот и ежевневен проблем години наред.
 
 В основата на хомеопатичното отслабване стои и премахването на първоизточника на проблема, т.е. справяне със стреса. Това се постига чрез комбинация от медикаменти, която е строго индивидуална за всеки пациент. Към тази схема препоръчвам и придружаващ режим на живот – разходки, подходщо хранене, повече движение и др. Много често пациентите ми споделят, че се чувстват „като нови“, още след първия месец на личната си програма и заредени с енергия, учудващо за близки и познати.
elegantna figura 1
 
Хомеопатичната терапия предлага един интелигентен начин на отслабване, без лишения. За да се постигне идеалната фигура са необходими от шест месеца до една година. Килограмите се свалят постепенно, но за сметка на това завинаги. Цената на медикаментите от курса за месец е около 15-20 лева и е по джоба на всеки работещ човек. Напоследък наблюдавам интересна тенденция за това все повече мъже да търсят съдействието ми за постигане на идеалната фигура.
 
 Наднорменото тегло е постоянна грижа и проблем на много жени. И тук на помощ идва хомеопатичното лечение, което е ефикасно, но и продължително. Ако си преставяте решението като краткотрайна терапия, по-добре се откажете. Ефектът настъпва бавно, но е траен и окончателен.
 
  • Цефамадар е нов хомеопатичен медикамент изработен от корените на американска лиана. Неговите невероятни възможности за ограничаване на апетита стоят в основата на бума на неговото търсене в страните от Европейския съюз и Америка. На нашия пазар се появи наскоро в два варианта – на капсули и на капки. Препоръчвам го на лакомниците, които трудно се удържат от „желанието“ си да дегустират различни, висококалорични храни през целия ден.
  • Хомеопатичното лекарство Натрум Муриатикум е подходящо при мастни и целулитни натрупвания по цялото тяло, особено в областта на гърдите, раменете, корема, седалищната област, бедрата. Тези дами и господа са чувствителни към влага. Имат ставни проблеми и често са депресивни.
  • Туйя е подходящ за индивиди с мастно-клетъчна инфилтрация на ханша и бедрата. При тревога стават булимични и преминават на много мазни храни. Често се оплакват от газове около и над пъпа, както и от обилно отделяне на газове.
  • Има и други хомеопатични медикаменти, които препоръчвам на своите пациенти като Хамамелис, Анакардиум Ориентале, Антимотиум Крудум и др. Те също са ефикасни в борбата със затлъстяването и целулита. А в какви разреждания ще се приемат, зависи от индивидуалните характеристики на всеки пациент.
Но за да е ефикасно хомеопатичното лечение, то трябва да се съчетае с диетиечен хранителен режим – да се намали солта и захарта, да се пие много вода, да се консумират само пресни плодове и зеленчуци.
 
Това са само част от огромния набор от медикаменти с които разполага хомеопатията за да се справи с проблема на съвременната цивилизация наречен стрес съчетан с хранителни нарушения.
 
Да се лекуваме с хомеопатия е толкова просто, колкото да се лекуваме с всеки друг терапевтичен метод. При употребата на хомеопатични медикаменти не трябва да се забравя, че гранулите се поставят под езика и се оставят до пълното им стопяване. Препоръчвам те да се приемат половин час преди или след хранене, като  устната кухина е чиста. Силни ароматични вещества като кафе и мента унищожават действието им, но могат да бъдат употребявани в останалата част от деня.
 
 Хомеопатията е изключително безвредна медицина, не натоварва организма с токсични дози и е подходяща за всички – от бебета до възрастни хора. Това, заедно с изключителната и ефикасност и ниската цена на терапията, я прави предпочитан метод за лечение на широк спектър от заболянания.