Еректилна дисфункция – когато пистолетът засече


Еректилната дисфункция представлява трайна неспособност за повече от три месеца да се достигне и / или поддържа достатъчна ерекция на половия член за осъществяванвто на задоволителен полов акт.

Тя представлява все по-често срещан проблем във връзка с относителното застаряване на населението и наличието на фактори, предпоставящи възникването на това разтройство. Все повече мъже в активна възраст търсят помощта ми, за да им съдействам, за да разрешат този интимен проблем.

Няма данни за честотата на еректилната дисфункция сред българските мъже, но в световен мащаб се смята, че 10% от мъжете между 40 и 70 години имат пълна загуба нна ерекция. Частична загуба на ерекция имат 30-40% от мъжете между 40 и 70 години, като честотата на разстройството се увеличава до 70% при мъжете над 70 години.
Според едно проучване еректилната дисфункция е ранен индикатор за системен стрес и за дисфункция на целия организъм. Установено е, че тя предшества с няколко години други прояви на системен стрес и дисфункция на органи и системи в мъжкото тяло – например исхемична болест на сърцето, хипертония и др.

erektilna disfunkcia

Приема се, че еректилната дисфункция е заболяване с многo възможни причини, като половината от пациентите имат органична причина за страданието. Ролята на органичните фактори доминира с възрастта. Психогенните причини за този проблем важат в по-голяма степен за мъжете в по-ранна възраст. Нерядко са и смесените разстройства.
Измежду органичните причини за еректилна дисфункция най-съществено е значението на хипертонията и диабета. Горна граница на кръвното налягане над 140 mm/Hg играе по-силна роля за предстоящи еректилни проблеми, отколкото факторът възраст.

По отношение на диабета се знае, че над 50% от пациентите страдат от еректилна дисфункция при запазено полово влечение.

Третата голяма органична причина е радикалното отстраняване на простатата, поради прекъсване на нервите на пещеристите тела на половия член.
Не трябва да се забравят и медикаментите щедро изписвани за терапия на много болести, чиито странични ефекти водят до еректилна дисфункция. За да бъда изчерпателен ще спомена най-често употребяваните:
Антихипертензивни: Атенолол, АСЕ-инхибитори, Клонидин, Метил-допа…
Диуретици: тиазидни, спиронолактон
Дигоксин
Антидепресанти: Амитриптилин, Имипрамин…
Липидопонижаващи: фибрати, гемфиброзил
Психологичните причини за еректилната дисфункция въздействат върху организма, като причиняват подтискане на сексуалния отговор. Причините за да засече пистолета са много, но най-важни са: хроничен стрес, проблеми във взаимоотношенията в двойката, очакване за провал в леглото, тревожност, депресия, психиатрично заболяване и др. Лечението на еректилната дисфункция с традиционни средства става чрез Виагра, Циалис, Левитра, които удължават ерекцията, получена след сексуална стимулация. За съжаление тези медикаменти имат огромен списък с противопоказания.

Хомеопатията се явява като прекрасна алтернотива на този проблем със своята ефикасност и липса на странични действия.

Стафизагрия е медикаментът от който българския мъж се нуждае най-много. Живеем във време, когато в обществото и семейството се „зареждаме“ непрекъснато с отрицателни емоции, които не споделяме. Това напрежение натрупано във времето, предизвиква безсъние, сърцебиене, главоболие, световъртеж, язва на стомаха … Този медикамент предписвам най-често при несподелени по някаква причина емоции.
Нукс Вомика е най-подходящото лекарство за бизнесмена, намиращ се в хроничен стрес, нервиращ се от всяко нещо и имащ нужда от огромни количества кафе, алкохол, цигари, витамини и всякакви стимуланти, които са му необходими за да издържи на напрегнатото ежедневие.
Гелсемиум е най-подходящ за мъжете, които непрекъснато се притесняват за нещо и това притеснение предизвиква треперене и чести позиви за ходене по малка нужда. В най-тежките случаи притеснението предизвиква умствено блокиране, замъгляване на съзнанието и раздвояване на зрението. Нерядко са налице зачервяване на лицето и главоболие, най-вече в тилната област.

Аргентум нитрикум е за мъжете страдащи от многобройни страхове. Нерядко страховата криза при тях е съпроводена от стомашни проблеми и от световъртеж. Пациентите са вечно забързани занякъде, говорят бързо и се хранят бързо.
Игнация е медикамент за хора със свръхчувствителна нервна система. Такива пациенти се тревожат за всичко и тази тревога почти винаги е свързана със спазми и болки в най-различни точки на тялото, а също и с най-различни усещания: за „топка“ в гърлото, пречеща на дишането и на преглъщането, за сърцебиене и бодежи в сърдечната област, за изтръпване на врата или на крайниците… Интересно е да се отбележи, че всички тези усещания изчезват почти веднага, след като вниманието на пациента бъде отвлечено от някаква дейност или разговор, несвързан с тях.
Да се лекуваме с хомеопатия е толкова просто, колкото да се лекуваме с всеки друг терапевтичен метод. При употребата на хомеопатични медикаменти не трябва да се забравя, че гранулите се поставят под езика и се оставят до пълното им стопяване. Препоръчвам те да се приемат половин час преди или след хранене, като устната кухина е чиста. Силни ароматични вещества като кафе и мента унищожават действието им, но могат да бъдат употребявани в останалата част от деня.

Хомеопатията е изключително безвредна медицина, не натоварва организма с токсични дози и е подходяща за всички. Това, заедно с изключителната и ефикасност и ниската цена на терапията, я прави предпочитан метод за лечение.