Есента – сезонът на настинките

Есента настъпва и настинките  отново започнаха да ни притесняват. Логично е през този сезон с промяната на атмосферните условия, организма да е със снижена имунната защита и по-често да се отзоваваме  незащитени от настинки и грипни състояния.

Какво да направим за да се предпазим от коварните настинки ?
Хомеопатичната медицина разполага с огромен набор от медикаменти с които може изключително ефикасно да се справи с този проблем, отчитайки индивидуалните особености на всеки човек.
 
В цял свят е налице желание хората да увеличават своята здравна култура , без да чакат появата на заболяването, като познават основните хомеопатични лекарствени средства. Те стимулират необходимия отговор на организма, който му позволява да се справи с болестното състояние.    Хомеопатичните лекарства нямат странични действия, не са дозазависими – еднакво е количеството, изписвано и за възрастни и за деца. Това ги прави достъпни и необходими за всяка домашна аптечка.
 
Ето медикаментите, които препоръчвам за този период на годината, като предпазващи организма от настинки и повишаващи имунитета :
 
  • ОСЦИЛОКОКЦИНУМ – този медикамент с трудно за произнасяне име е признат от световната медицинска общественост за най-доброто средство за предпазване на организма през студеният период на годината. В аптеките можете да намерите новата опаковка съдържаща шест флакона достатъчни за целия курс на профилактика и то на една достъпна цена. Профилактично Осцилококцинум се приема веднъж седмично по една доза за период от четири седмици, а след това през месец останалите две дози. Този начин на приложение Ви гарантира бързо повишаване на имунната защита и безпрепятствено посрещане на есента и зимата. Медикамента може успешно да се използва и за лечение на настинки и грипни състояния, но само в началото им  /когато човек бързо отпада, губи апетит, усеща тръпки и схващане на тялото и започна да покачва температурата си /. Понякога пациентите го прилагат при разгърната картина на грипното или простудно състояние, но ефект няма. При такива състояния има други медикаменти с много бърз ефект.
  • В зависимост от развитието на заболяването добре е да разполагате в домашната си аптечка и с Желсемиум 9 СН, Рус Токсикодендрон 9 СН, Евпаториум 9 СН, Аконитум 9 СН и др., като изборът на медикамент и дозировка трябва да става след съгласуване с Вашия лекар хомеопат.
  • Възможно е в период на изразена клинична изява да се предпише и ПАРАГРИП – за смучене по 1 таблетка през 2 часа.
  • Във възстановителния период ако са останали усложнения като упорита кашлица, загуба на обоняние, идва ред на Сулфур Йодатум и Инфлуенциум .
Болки в гърлото е възможно да са първите симптоми на обикновена хрема или на ангина. В такъв случай е необходимо да разполагате с изключително добрият хомеопатичен специалитет Хомеожен – 9, както и с монопрепаратите Беладона 9 СН, Фитолака 9 СН, Меркуриус Солубилис 9 СН. Всички тези медикаменти са на разположение в аптеките в нашия град.
 
Да се лекуваме с хомеопатия е толкова просто, колкото да се лекуваме с всеки друг терапевтичен метод. При употребата на хомеопатични медикаменти не трябва да се забравя, че гранулите се поставят под езика и се оставят до пълното им стопяване.Препоръчвам те да се приемат половин час преди или след хранене, като  устната кухина е чиста. Силни ароматични вещества като кафе и мента унищожават действието им, но могат да бъдат употребявани в останалата част от деня.
 
Хомеопатията е изключително безвредна медицина, не натоварва организма с токсични дози и е подходяща за всички – от бебета до възрастни хора. Това, заедно с изключителната и ефикасност и никата цена на терапията, я прави предпочитан метод за лечение на широк спектър от заболянания.