Празнични трапези – удоволствие с мярка

Организма ни понякога ни кара да си платим прескъпо за веселите приятелски вечери. Подуване, чувство на тежест, чревни смущения, неясен говор, главоболие… рискувате организмът да моли за милост така, както и вие. Можете да избегнете това, ако следвате съветите ми за това как да понесете добре празниците в края на годината и как да се приготвите за тях.

Ето полезните медикаменти, които Ви съветвам да вземете без предписание преди ястие, което е твърде тежко или е съпроводено с много напитки. Ако желаете обаче да проведете основно лечение, за да се погрижите за храносмилателните си разстройства, ще трябва да се консултирате с лекар-хомеопат, които да предпише подходящите за вашия случаи медикаменти. Тези лекарства трябва да се приемат нагладно, в навечерието, в деня на празника и на следващия ден.
 
  • Нукс вомика препоръчвам за лечение и профилактика на храносмилателни оплаквания. Добре е да се използва от хората страдащи от стомашни спазми, парене, чувство на тежест, с обложен език, лош дъх, повдигане, дори запек.
  • Лахезис е предназначен също и за тези които не понасят алкохол и имат чувство за затопляне, прилив на кръв в главата, чувство за стягане на дрехите, спазми.
  • Пулсатила е предназначен за хората, които не понасят мазнини /торти, сладолад/ и имат тежис в стомаха. Тези пациенти не се чувстват добре в затворени пространства и имат проблеми с вените /варици/.
  • Антимониум крудум препоръчвам на хората, които имат склонност към затлъстяване и нужда да ядат много големи количества храна. Те имат тежест в стомаха и се оригват често.
  • Карбо вегетабилис е медикамент за хронични диарии и е предназначен за хората, чието лице се зачервява, след като поемат храна или алкохол. Те страдат от симптоми, близки до заболяванията на дебелите челва: газове, подуване на корема …
Нека използването на тези хомеопатични препарати не ви пречи да се придължате към някои диетични правила. Предлагам ти уважаеми читателю да си хапваш от всичко в разумни количества. И внимателно със смесването на различни видове алкохол. Избягвайте аперитивите, предпочетете червеното или бялото вино. И най-вече не бързайте, когато ядете. През деня на празника пийте повече вода и се хранете леко.
 
Да се лекуваме с хомеопатия е толкова просто, колкото да се лекуваме с всеки друг терапевтичен метод. При употребата на хомеопатични медикаменти не трябва да се забравя, че гранулите се поставят под езика и се оставят до пълното им стопяване.Препоръчвам те да се приемат половин час преди или след хранене, като  устната кухина е чиста. Силни ароматични вещества като кафе и мента унищожават действието им, но могат да бъдат употребявани в останалата част от деня.
 
Хомеопатията е изключително безвредна медицина, не натоварва организма с токсични дози и е подходяща за всички – от бебета до възрастни хора. Това, заедно с изключителната и ефикасност и никата цена на терапията, я прави предпочитан метод за лечение на широк спектър от заболявания.