Хомеопатия за деца

От създаването на хомеопатията преди 200 години от немския лекар д-р Самуел Ханеман, тя е спечелила престиж за възможностите си за лечение на новородени, бебета и малки деца. Днес много педиатри предпочитат хомеопатично лечение за собствените си деца и за пациентите си в най-различни случаи на детски блести.

5 причини, поради които хомеопатията трябва да бъде използвана за деца:

1-безопасна медицина

Всяко лекарство, предписвано на деца, трябва да бъде нетоксично и без странични ефекти. Хомеопатичните лекраства са напълно нетоксични и нямат страничи ефекти. За разлика от антибиотиците и другите подобни лекарства, хомеопатичните препарати не увреждат храносмилането, не намаляват защитните сили на организма, не предизвикват алергични реакции и не вредят дори при продължително приемане.

2-ефективно и бързо лечение

Хомеопатите са установили от опита и наблюденията си, че децата, бидейки по-чувствителни, реагират по-бързо на хомеопатията. Хомеопатията е изключително ефективна практически за всички детски болести. Обратно на разпространеното мнение, хомеопатията е бързо действащ метод и възстановява здравето по най-бързия начин, независимо дали става дума за треска, кашлица, настинки, диария, астма и др.

3-естествена, научна медицина

Хомеопатията се базира на принципа „подобното се лекува с подобно“
Ефективността на хомеопатията може да бъде научно проверена и позитивните резултати могат да бъдат повтаряни отново и отново. Действието й се основава на солидни научни принципи.

4-засилва защитните сили на организма

Децата често имат повтарящи се инфекции поради намалени защитни сили на организма. Хомеопатичното лечение, базирано на органичният подход, премахва болестта из основи, като по този начин засилва защитните сили на детския организъм. В резултат на това детето не боледува често.

5-харесвана от децата

Хомеопатичните хапчета имат сладък вкус и са приемани с удоволствие от децата. Те никога не са горчиви, не предизвикват отвращение и по този начин се избягват проблемите, които иначе се получават при опит за даване на лекрство. Приемът на хомеопатичните лекарства е толкова лесен и безпроблемен, че дори и бебе на един ден може да ги приема, като по този начин се спестява огромното неприятно усещане и плача, който иначе съпровожда приема на лекарства. Хомеопатичните лекарства не се прилагат инжекционно и дори на дете в кома може да му бъде дадено хомеопатично лекарство, без да се налага инжекция.

homeopatia za deca 2

Единствената трудност е приемът на лекарствата при бебетата. Не е лесно да накараш няколкомесечно бебе да държи гранулите под езика си, докато те се стопят.

Какво може да се направи в такъв случай? Съществуват няколко възможности, като изборът е на родителя:

  • При новородените и кърмачетата гранулите се разтварят в шишето с биберон с малко вода (не мляко или плодов сок!). Преди да се даде лекарството е добре шишето добре да се разклати, за да се динамизира отново препарата.
  • Гранулите се стриват между две лъжички на едър прах, който се изсипва в устата на детето или се дават една по една, за да ги смуче.
  • След първата-третата година приемът на гранули се осъществява като при възрастните – сублингвален.