Целулит

 
 Целулитът е непривлекателен и устойчив на всякакви диети проблем. Неслучайно той понижава изключително женското самочувствие и създава трайни емоционални проблеми на по-красивата половина на човечеството.
 
Но какво всъщност е целулитът? Това е изменение на съединителната тъкан вследствие натрупване на токсини, мазнини и течности, което води до нарушаване на нормалната функция на кожата. В резултат се образува т. нар. портокалова кожа. Задържат се токсини и вода, запушват се капиляри, нарушават се лимфният и венозен дренаж. А това от своя страна причинява оток.
 
Целулитът е постоянна грижа и проблем на много жени. И тук на помощ идва хомеопатичното лечение, което е ефикасно, но и продължително. Ако си преставяте решението като краткотрайна терапия, по-добре се откажете. Ефектът настъпва бавно, но е траен и окончателен.
 
celulit 3
  • Хомеопатичното лекарство Натрум Муриатикум е подходящо при целулитни натрупвания по цялото тяло, особено в областта на гърдите, раменете, корема, седалищната област, бедрата. Тези дами са чувствителни към влага. Имат ставни проблеми и често са депресивни.
  • Туйя Окциденталис е подходящ за индивиди с мастно-клетъчна инфилтрация на ханша и бедрата. При тревога стават булимични и преминават на много мазни храни.
  • Има и други хомеопатични медикаменти, които препоръчвам на своите пациенти като Натрум Муриатикум, Хамамелис, Анакардиум Ориентале, Антимотиум Крудум и др. Те също са ефикасни в борбата със затлъстяването и целулита. А в какви разреждания ще се приемат, зависи от индивидуалните характеристики на всеки пациент. Но за да е ефикасно хомеопатичното лечение, то трябва да се съчетае с диетиечен хранителен режим – да се намали солта и захарта, да се пие много вода, да се консумират само пресни плодове и зеленчуци.
Напоследък нашумяха много програми и методи за отслабване, някои от тях по-ефикасни, други по-атрактивни. Аз ще Ви предложа един от вариантите, чрез който с хомеопатична терапия може да се отслабне без излишни рискове и лишения. Тази програма е хит сред видни фигури от политиката, шоу-бизнеса и адвокатските среди в България. С нея се гарантира освен идеална фигура, още и изчистване на организма от токсични вещества. Тава обаче не е програма за тези, които искат да отслабнат за две-три седмици. Килограмите се свалят постепенно, но за сметка на това завинаги.
 
celulit 1
 
Единствените случаи, при които не може да се отслабне по този метод, е когато затлъстяването е наследствено и се предава генетично от родителите на децата. Но истината е, че в повечето случаи човек трупа килограми от стрес. Спомнете си колко често сте заставали пред хладилника или пред шкафчето с лакомства у дома точно в моменти на върхово емоционално натоварване. За някои хора това е станало ритъм на живот и ежевневен проблем години наред.
 
В основата на хомеопатичното отслабване стои и премахването на първоизточника на проблема, т.е. справяне със стреса. Това се постига чрез комбинация от медикаменти, която е строго индивидуална за всеки пациент. Към тази схема препоръчвам и придружаващ режим на живот – разходки, подходщо хранене, повече движение и др. Много често пациентите ми споделят, че се чувстват „като нови“, още след първия месец на личната си програма и заредени с енергия, учудващо за близки и познати.
 
Хомеопатичната терапия предлага един интелигентен начин на отслабване, без лишения. За да се постигне идеалната фигура са необходими от шест месеца до една година. Килограмите се свалят постепенно, но за сметка на това завинаги. Цената на медикаментите от курса за месец е около 15-20 лева и е по джоба на всеки работещ човек. Напоследък наблюдавам интересна тенденция за това все повече мъже да търсят съдействието ми за постигане на идеалната фигура.